По 83 отсто пребројани гласови, Силјановска води со околу 6000 гласови пред Пендаровски. Таа има освоено 296 410 гласови, Пендаровски 290 146, а Блерим Река 60 660 гласови.

За кратко се очекува да пристигнат податоците и од останатите избирачки места.