Полувреме на првиот натпревар на Македонија на едно ЕП во фудбал. Резултатот е 1:1

Австријците поведоа во 18 минута со голот на Стефан Лајнер, Пандев изразмни во 27 минута преку една грешка на австриската одбрана.

Играме добро, воопшто не сме инфериорни, иако впечаток е дека Австријците се поопасни и полесно доѓаат до нашиот гол.