Во обилните дождови што предизвикаа поплави и лизгање на земјиштето во бразилската држава Рио де Жанеиро, загинаа осум лица, од кои  шест деца, а 13 луѓе се водат како исчезнати.

Од невремето погоден е голем дел од југоисточното бразилското крајбрежје, додека обилни дождови врнат веќе два дена во градот Рио де Жанеиро.

Пред шест недели по поплавите и свлечиштата во Петрополис, во државата Рио де Жанеиро загинаа 233 лица.