Премиерот Димитар Ковачевски заедно со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и министерот за транспорт и врски Благоја Бочварски денеска ќе престојува во посета на Прилеп.

Тие ќе го посетат ИКТ центарот за чување и заштита на податоци и опоравување од катастрофи каде е предвидено да се обратат премиерот Ковачевски и министерот Спасовски. Потоа ќе извршат увид во реконструкцијата на улицата „Леце Котески” каде ќе се обратат премиерот Ковачевски и министерот за транспорт и врски.

Фото: МИА архива