Република Македонија треба да почива на АСНОМ-ските принципи, вели проф. д-р Јованка Кепеска во интервјуто за Здружението Новасном кое го поддржува Бил Николов има постапка пред Брисел со Благоеградската македонска организација за признавање на Македонците. Целото интервју погледајте го во видеото.