Граѓанската иницијатива Учебници и настава мора да има” за 15 мај закажаа мирни протести кои ќе се одржат во секој град низ Македонија.

,,Мирни протести против законот за учебници за основно и средно образование во СЕКОЈ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА во сабота 15-ти мај со почеток во 12:00 часот, пред седиштата на општините.

Во СКОПЈЕ мирен марш во сабота 15-ти мај со почеток во 12:00 часот пред Министерството за образование и наука”