Шесте потпретседатели на СДСМ и генералниот секретар, Александар Кирацовски се разрешени на вечерашниот Централен одбор на СДСМ, објави 24 Вести.

Потпретседатели во СДСМ се Фросина Ременски, Дамјан Манчевски, Оливер Спасовски, Мухамед Зекири, Благој Бочварски и Петре Шилегов.

За нов генерален секретар на партијата е предложен министерот за земјоделство Љупчо Николовски. Тој нема да биде повеќе на министерската функција.