Владејачкиот СДСМ со нивните „виртуозни“ соопштенија продолжува од црното да прави бело и обратно.

Партијата која поранешниот министер за здравство го нарекуваше „министер за смрт“ поради смртта на едно невино девојче, денес го фали и заштитува својот министер, со обвиненија за „некрофилство кај опозицијата“. Тие што го измислија некрофилството и бескруполозно ги користеа смртта на Мартин и Тамара за политички цели и да дојдат на власт, денес обвинуваат за некрофилство.

Но, еве го комплетното денешно соопштение од седиштето на Бихаќска и обидите да се обвини некој што нема вина и да се чисти од одговорност тој што најмногу ја има:

Додека цела држава жали ВМРО-ДПМНЕ монтира и шири лажни вести за министерот Венко Филипче.

Работата и посветеноста на Венко Филипче и неговите дела се препознаени од граѓаните и ниту еден фотошоп и манипулации не можат да го избришат тоа.

Јавноста уште еднаш сведочи на нечовечно некрофилско однесување на ВМРО-ДПМНЕ предводена од Христијан Мицкоски.

ВМРО ДПМНЕ и Мицкоски се извор на лажни вести, посочени и во студија финансирана од ЕУ.

Нивните деструкции и лажни вести , се препознаени од граѓаните и затоа нема да им поминат и овојпат повторно ќе бидат поразени на избори.

Центар за односи со јавноста на СДСМ