Заборавено тенџере е причината за пожарот којшто вчера неколку минути по полноќ избувнал во стан на улицата Македонска војска, во скопската населба Ѓорче Петров.

Пожарот избувнал 15 минути по полноќ, а Територијалната противпожарна бригада на Град Скопје интервенирала со две возила и пет пожарникари.