На патниот правец Гостивар – планински превој Стража -Кичево поради интензивни врнежи од снег во 9:45 часот е воведена забрана за сообраќај за тешки товарни возила, соопшти АМСМ.

Поради интензивни врнежи од снег од 9:30 часот е воведена забрана за сообраќај за тешки товарни возила и на патниот правец крак Маврово – Дебар.