СОБРАНИЕ: Катица Јанева конечно е разрешена

/ 14.09.2019

Со 102 гласа за од вкупно 105 присутни пратеници Собранието на Република Македонија ја разреши специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Од 29 пратеници кои им припаѓаат на малцинствата 27 гласаа „за“ разрешување од функцијата на Јанева.

На пленарната седница не се расправаше за извештајот на Советот на ЈО, туку само за предлогот за разрешување на Комисијата за прашања на избори и имемнувања.

Претседателот на Собранието ќе го испрати решението до Советот на јавни обвинители.


Од истата категорија