За прв пат, по долго време, улиците ќе бидат празни, нема да маршираме, но секогаш ќе се бориме за правата на работниците, порачува Сојузот на синдикати на Македонија во честитката по повод Меѓународниот ден на трудот.

– Оваа година ја дигитализираме револуцијата со дигитален синдикален марш 2020. И се бориме за заедништво, еднаквост и солидарност, се вели во честитката.