Замислите Aнглиската премиерка, Тереза Мej напишала колумна. Немала за кого па за Mакедонија. Скокотни ме да се насмеам!

Смешни се и пропангадистите на СДСМ-овскиот режим и нивниот чадор. Вордингот, конструкцијата на речениците и смисолот на иститите воопшто не се Aнглиски. Од сателит се гледа дека текстот е пишуван во Mакедонија и преку ПР- Дипломатските канали, објавена како колумна на Тереза Меј.

Ние Македонците ако ќутиме, не сме морони

Друго е прашањето зошто доаѓа Тереза Меј. Наводно по повод 23годишнина од воспоставување на дипломатските односи со Англија. Уште пред три дена кога ми кажа еден пријател дека доаѓа Англиската премиерка точно му кажав што ќе се случува. Јавно таа ќе ги фали всленските реформи на Заев со кој што не само што не одиме напред, туку барем да стоиме во место. Ќе ја фали демократијата, развојот на правната држава и остантати дрн, дрн јариња. Помошта за Македонија ќе ја зголемеле од 1 на 4 милиони фунти. Иниаку 4 милиони фунти за Англија се колку јас што носам ситни пари во малово џебче од панталоните. Парите ќе биле наменети за развој на демократијата, судството итн. Значи парите ќе бидат наменети за одржување на пр режимот на Заев. Ако толку не сакаат, што не испорачаат 4 милиона фунти опрема за болниците или пак со тие пари ќе асфалтираат пат до десетина наши кутри села. Ќе дадат мизерни 4 милиони фунти за тоа нив што им треба, а не за тоа нас што ни треба.

Покрај јавното лицемерие, Тереза Меј доаѓа да му ја соопшти на Заев суровата вистина. Во четири очи ќе му каже на реформаторот неколку слатки зборови во врска со преговорите за името. Како што и порано реков Грците ќе преговараат, ќе преговараат, ќе преговараат, ќе купуваат време, на крај кој мора да попушти? Па Македонија се разбира! Е, за тоа те дојдена Тереза Меј, да му каже на момчево да не си игра и да не кажува приказни за идентитети, јазици, АСНОМи и промена на Устав. Да го потсети дека целата операција на шарената револуција е направена за да го донесе на власт за да ја потпише капитуалацијата на Македонија со Грција и Бугарија. Во спортивно се знае што следува.