Важи ли правичната застапеност, на која се повикуваат поединци (ама само тогаш, кога им одговара), за вработувања во гостиварската општа болница?  – прашува пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска.

Таа објави список на вработени лица, доктори, на неопределено време. Меѓу нив нема ниту еден Македонец.

– Погледнете убаво и уверете се дали и како се спроведуваат во Гостивар балансерот и Бадинтерот, вели Стојаноска со објавата на списокот.