Тивериопол.мк

Возвљубени браќа и сестри,
Струмичката православна епархија Ви ја најавува Свечената литија со иконата на Пресвета Богородица Брзопослушничка, в сабота 11 мај 2024 година, во 10 часот од пред храмот на Свети Димитриј и Свети Григориј Палама во Струмица.
Програма
-10 мај 2024 година (петок), светата Икона ќе биде пренесена од храмот на Св.15 Тивериополски Свештеномаченици до храмот на Св.Димитриј и Св.Григориј Палама веднаш по завршувањето на вечерната служба од 17 часот.
-11 мај 2024 (САБОТА)- Главната поворка ќе тргне во 10 часот по завршувањето на Светата Божествена Литургија од храмот на Свети Димитриј и Свети Григориј Палама кон Градскиот плоштад „Гоце Делечев“ во Струмица.
Ве покануваме да бидете дел од оваа заедничка духовна радост!