Жаклина Пешевска од ВМРО-ДПМНЕ објави потресно сведоштво. Истото сведочи колку тешко живеат пензионерите во Македонија.

„Ова што го јадам се вика жетварска салата. Се состои од лук, толчен, оцет и водичка. Имаме многу пари… лековите да ги купам и друго немам. Кога ќе ги платам домашните расходи – струја, вода – ништо не останува! Трпиме!“ сведочи една пензионерка на денешниот протест на пензионерите.

Пешевска, која го објави ова сведошство, се обрати до министерката за труд и социјална политија Јованка Тренчевска:

„Жално да се гледа, уште по жално да се слуша!

Македонскиот пензионер е доведен до степен да јаде леб, лук, оцет и вода..

Се чувствувам згрозено“!… напиша таа.