Ознака: пендаровски

(видео) ПЕНДАРОВСКИ: Можам само да ви кажам дека поправениот предлог од Макрон е подобар, а дали е доволно добар засега ќе се воздржам

(видео) ПЕНДАРОВСКИ: Хибридните напади од Русија кон нашата земја почнаа пред 4 години кога го сменивме името за да влеземе во НАТО

ПЕНДАРОВСКИ: Очекувам третата парада на гордоста во Скопје да се одржи во мирна атмосфера, тоа е одлика на зрело општество

ПЕНДАРОВСКИ: Понижувања какви што во последниве 2 години имаме од Бугарија, не сме имале ни за 20 години преговори со Грција

ПЕНДАРОВСКИ: Имаме политичка волја Бугарите да бидат внесени во нашиот Устав, но на Балканот ние сме изгорени многу пати

ПЕНДАРОВСКИ: Искрено се надевам дека од ЕУ следната недела ќе добиеме датум, одложување го разнишува нејзиниот кредибилитет

ПОЗДРАВИ И ЧЕСТИТКИ ОД ПЕНДАРОВСКИ ЗА ОА: Нашиот проблем со именките и придавките најлесно се решава со заменката „нашата“

ПЕНДАРОВСКИ: Имаме забавен економски раст, а зголемување на инфлацијата, цените, јавниот долг и продлабочување на нееднаквоста

ПЕНДАРОВСКИ: За жал, перспективата за ЕУ во догледно време ни е завршена, а предвремени избори што ќе ни се кога нема да ја решат кризата

ПЕНДАРОВСКИ: Јас сум познат во РСМ како политичар со свое мислење, а според моето внатрешно чувство, тешко за датум од ЕУ во јуни