Тој е навистина благослов и е освежување меѓу лошите вести што ги слушаме секој ден.

Мичел (15) редовно им помага на своите постари соседи кои живеат спроти улицата од него. Тој им помага на соседите Трент и Клајн Џојнер со намирници и им го коси тревникот. Откако Клајн завршила во болницата, нејзината ќерка Тики решила да ја сподели приказната за Мичел.

Тики напиша на Фејсбук: „На овој начин сакам да го пофалам ова прекрасно момче кое живее спроти улицата на моите родители“.

„Тој ги проверува секој ден и некако многу ги засака. Тој оди во маркет со татко ми, му помага да купи и носи намирници … ја коси тревата и помага за сè што им треба. Нема многу 15-годишници кои одвојуваат време да се грижат за своите постари соседи “.

Тики продолжи: „Кога ја виде мајка ми во болница, тој почна да плаче и ја гушкаше силно … тој е навистина благослов и освежувањето меѓу лошите вести што ги слушаме секој ден“.