Според анкетата спроведена од ИПИС во месец март, а објавена во емисијата Објектив на МРТ кандидатот за претседател на Република Македонија Гордана Силјановска Давкова го одржува константното водство пред Стево Пендаровски и во новата анкета во изборните единици 2 и 6.