Украина денеска ги повика своите државјани веднаш да ја напуштат Русија, наведувајќи ја заканата од руска инвазија што може да го отежне обезбедувањето конзуларни услуги.

– Поради ескалација на руската агресија врз Украина, која може да доведе до значително намалување на можната конзуларна помош во Русија, Министерството за надворешни работи ги повикува граѓаните на Украина да се воздржат од патување во Русија, а оние во таа земја веднаш да ја напуштат нејзината територија, соопшти Министерството.