Иванка Василевска на ФБ по сите скандали на власта:

„По сите скандали и по сиот овој потоп, зарем има друга опција освен распуштање на Парламентот и распишување на избори. Нема покривало за ваквото неодговорно однесување. Сиот овој Пекол е раководен, покриван и аминуван директно од Зоран Заев. Овој човек ги контролира сите незаконски дејанија и истиот е најодговорен за сите овие злодела. Време е да им се застане на патот и време е граѓаните да си ја вратат заробената држава. Сите соучесници, неминовно ќе одговараат, нема преговори со криминалното подземје! Македонија вечна, право и правда за сите.“