Вицепремиерот, кој милува да биде означен како прв, Артан Груби денеска објави дека на фестивалот на плоштадот Скендербег ќе настапи и Кида за прослава на Охридскиот договор.

Во време кога народот во Македонија, земјата чиј прв заменик на премиерот Димитар Ковачевски, е соочен со егзистенцијални прашања, Груби решава културно-забавни, како што е оваа негова најава на официјалниот профил на Фејсбук.

Во продолжение објавата на Груби, со автоматскиот преведувач од албански, бидејќи нема превод на македонски:

МИР ФЕСТИВАЛ

Првото издание годинава го носи и Кида, покрај Ермал Фејзулах.

ë Сабота, 13 август 2022

📍 Плоштад Скендербе Скопје

⏰ 21:00

21 годишнина од Охридскиот мировен договор