Актуелниот кандидат на СДСМ за шеф на државата, Стево Пендаровски, сака да биде претседател на Македонија, за која не така одамна, му било „срам како на пазарџиска тезга да лицитира: горна, долна, лева, десна…“

– Срам ми е да лицитирам на пазарџиски начин, како на тезга, за името на мојата држава, изјавил Пендаровски во времето на „бивша“ Република Македонија.

Неговата изјава потврдува дека ставовите, токму како зелки или компири на пазарџиска тезга, брзо скапуваат.

Погледнете и слушнете од видеата позајмени од Фејсбук.

Срам му било да се пазарат со името горна, долна, северна, како на тезга, а се испазарија зад затворени врати. Ех бе муле еднооо!

Gepostet von Мисија am Montag, 18. März 2019

Пендаровски за името

Што кажуваше претседателскиот кандидат на СДСМ за промената на името?Излажа!

Gepostet von Факти за договорот am Sonntag, 3. März 2019