На денешен ден пред четири години тогашниот опозиционер и лидер на СДСМ и сегашен премиер на Република Македонија, дал интервју за Ал Џезира.

Во разговорот Заев информира дека ќе ја објави вистината за смртта на новинарот Никола Младенов, за затворањето на А1 ТВ, за смртта на Мартин Нешковски, за името, за лустрацијата…

По четири години од 18 март 2015 година кога го дал ветувањето, ништо од ветеното не е објавено.