ВМРО-ДПМНЕ: Единствено што СДСМ направи во Штип е делење на тендери на фирмите на Бочварски

/ 22.11.2020

Љупчо Николовски и Сашко Николов безочно ги лажат граѓаните на Штип. Како што знаат само во СДСМ Љупчо Николовски и Сашко Николов се расфрлаат со ветувања за граѓаните на Штип. Тие и сега како и пред три години немаат што да им понудат на граѓаните освен лаги, се вели во париското соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Три години не реализираа ниту 5 проценти од програмата на претходните локални избори. Три години не направија ниту еден капитален проект, ја нема гасификацијата, ја нема браната, ја нема жичарата.

Гледаме дека во овие 3 години власт на СДСМ во Штип единствено функционира делењето на тендери на фирмите на Бочварски.

СДСМ, Николовски и Николов молчеа за злоупотребите за тендерите. Наместо да ги спречуваат ги охрабрувале.

Затоа граѓаните на Штип немаат доверба во тоа што го кажуваат СДСМ.

Затоа СДСМ организира избори во кризна состојба и го изложуваат во опасност здравјето на граѓаните само за да го покрие своето неработење и злоупотребите кои ги имаат направено во Штип, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.


Од истата категорија