ВМРО-ДПМНЕ победува во ИЕ 2 и ИЕ 3, „мртва трка“ во ИЕ 4, СДСМ во предност првата и петтата ИЕ

/ 16.07.2020

Според неофицијалните резултати на досега обработените гласови, ВМРО-ДПМНЕ има водство во изборните единици 2 и 3.

Во ИЕ 2 ВМРО-ДПМНЕ  има освоено  35.09% од гласовите, а СДСМ 33.88%.

Во Изборната единица 3 ВМРО-ДПМНЕ има освоено 47.04% од гласовите, а  СДСМ 42.82%.

Тесна битка се води во ИЕ 4. Таму  45.67% од гласовите има освоено ВМРО-ДПМНЕ, а  СДСМ 46.39%.

Во прватата ИЕ води СДСМ со 2,5 отсто, а во петтата исто така предноста е за СДСМ.


Од истата категорија