Со големо задоволство, повторно ќе го пречекаме еден од најбараните турски неврохирурзи – проф.д-р Дениз Конииа.

Авторитетниот неврохирург од турската болница „Медикал парк“ на 08 јуни 2024 година ќе спроведе БЕСПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ за сите пациенти со тумори на мозокот и ‘рбетниот столб во Скопје. Тој ќе гостува на покана на тимот на Здравствен Информативен Центар – ЗИЦ „Медикал Караџи Турс” – во рамки на иницијативата на здравствениот информативен центар за обезбедување пристап до најиновативните и најсовремените технологии во медицината.

Проф. д-р Дениз Конииа е меѓу водечките специјалисти во Р.Турција за третман на тумори на мозокот и операции на ‘рбетот. Тој е исклучително баран неврохирург, како од турски пациенти, така и од пациенти од целиот свет. Проф. Конииа третира и возрасни пациенти и деца.

Сите пациенти со болести на ‘рбетот и’ рбетниот мозок можат да имаат корист од бесплатна консултација со неврохирургот во врска со опциите за третман за нивната болест. Сите кои сакаат да ја искористат БЕСПЛАТНАТА консултација со специјалистот можат да се јават на 071314005 и да закажат термин.

Бесплатините консултации со проф.д-р Дениз Конииа се однесуваат за:

 • пациенти со веќе утврдени болести,
 • пациенти на кои им треба второ мислење
 • пациенти заинтересирани за лекување во странство, особено во Турција.

Кој е проф. Д-р Дениз Конииа?

Дипломирал на Медицинскиот факултет на Универзитетот Бахчешехир, отсек неврохирургија. Медицинската специјализација ја добива во периодот: 1996-2002 година.

Специјализира на Медицинскиот факултет Харвард, Бригам и Женска болница, Бостон, МА, САД (2004-2005): Болести на ‘рбетот и добива стипендија за хирургија во периодот од 2004-2005 година. Специјализирал на Медицинскиот факултет на Универзитетот Еге (1988-1994).

Во болницата Медикал Парк, Гозтепе, се стекнува со диплома за „Професор“ по медицина во 2015 година.

Проф.д-р Дениз Конииа ги користи најновите технолошки можности за лекување во:

 • Неврохирургија,
 • Операција на мозокот,
 • Операција на ‘рбетот,
 • Хернија на половината и вратот,
 • Операција на грбот и вратот,
 • Тумори на ‘рбетот,
 • Фрактури на пршлените,
 • Сколиоза и израстоци на рбет.

Зошто е важно да ги искористите бесплатните консултации со проф. д-р Денис Конииа?

 • Специјалистот има искуство и може да ви даде алтернативно објаснување за вашите здравствени проблеми.
 • Специјалистот може да ви понуди различен план за лекување.
 • пецијалистот може да понуди третман кога ќе се утврди дека нема третман за вашата болест.
 • Специјалистот ќе ви понуди информиран избор во врска со вашата болест.
 • Специјалистот ќе ги објасни можните ризици и придобивки од третманот.
 • Специјалистот ќе одговори на сите прашања во врска со вашата болест.

Работејќи во болницата „Медикал парк“, проф. д-р Дениз Конииа ја има потребната високотехнолошка опрема за лекување на сколиоза. Дополнително, проф. д-р Дениз Конииа го развива и усовршува својот иновативен пристап за лекување и дијагностицирање на тумори, користејќи ја најсовремената медицинска опрема ширум светот.

Оние кои сакаат да ја искористат можноста за бесплатна консултација со проф.д-р Дениз Конииа на 08.06.2024 година во Скопје, треба однапред да закажат термин на телефоните:

 • +38971314005
 • +38943220904

или да го побараат посакуваниот термин онлајн на: macedonia@medikara.bg

На лице место, пациентите ќе треба да ги достават медицинските документи, тестовите и снимки што им се направени до денес.

Ве молиме имајте во предвид дека нема да се вршат физички прегледи за време на консултациите.

Бесплатните консултации се спроведуваат врз основа на медицинските документи кои моментално им се достапни на докторите/професорите од пациентите.