„Вчера се думав денот на Св. Кирил и Методиј да ви го честитам со ова видео, ама реков ај да не ви расипувам празник, вели Роберт Милески, кој сподели дел од  интервју, во кое Зоран Заев се труди да „прича српски“.

Овојпат тогашниот македонски премиер зборува како, исто како и цар Самоил, и просветителите Кирил и Методиј ги делиме со Бугарија, напиша Милески на Фејсбук.

Вчера се думав денот на Св. Кирил и Методиј да ви го честитам со ова видео, ама реков ај да не ви расипувам празник.Епа лејдиз енд џентлмен, повелете денес, муртински шутрак у најјачем елеменату:Кирил и Методиј који су донели Кирилицу, радили у Охрид, радили у Софију, свугде, у Моравију, свугде су биле. Утврдили смо и за цар Самуил исто такве ствари, да ја пуно шетао. 😂🤯💩🤡🤥🙈🙉🙊

Gepostet von Robert Mileski am Sonntag, 24. Mai 2020