Пред изборите лидерот на ДУИ Али Ахмети гостуваше на изборните дебати во ТВ21.

Ахмети вака одговори на прашањето од новинарот на ТВ 21: Што ќе се случи доколку СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ победат на изборите, и не прифатат Насер Зибери да биде премиер?

– Ќе има големи преговори. Ќе има големи преговарачки маси, Мала Речица ќе стане најпознатото место во регионот. Онака како што се случи пред 4 години, како да е организација на ОН, рече Ахмети.