Денеска четврток, 29 април 2021 година, 119-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 246 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 34 минути, а ќе зајде во 19 часот и 28 минути.

Денов трае 13 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 42 минути, а ќе зајде во 7 часот и 7 минути.