Денеска е недела, 21 јули 2019 година, 202-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 163 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 15 минути, а ќе зајде во 20 часот и 4 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 22 часот и 46 минути, а ќе зајде во 9 часот и 22 минути.