Денеска сабота, 23 октомври 2021 година, 296-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 69 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 53 минути, а ќе зајде во 17 часот и 42 минути.

Денов трае 10 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 13 минути, а ќе зајде во 9 часот и 32 минути.