Денеска сабота, 21 ноември 2020 година, 327-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 39 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 30 минути, а ќе зајде во 16 часот и 8 минути.

Денов трае 9 часа и 38 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 12 часот и 22 минути, а ќе зајде во 22 часот и 24 минути.