Денеска е петок, 15 ноември 2019 година, 319-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 46 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 21 минута, а ќе зајде во 16 часот и 14 минути.

Денов трае 9 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 19 часот и 30 минути, а ќе зајде во 9  часот и 2 минути.