Денеска сабота, 18 септември 2021 година, 261-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 104 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 15 минути, а ќе зајде во 18 часот и 40 минути.

Денов трае 12 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 53 минути, а ќе зајде во 3 часот и 1 минута.