Денеска е понеделник, 26 август 2019 година, 238-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 127 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 51 минута, а ќе зајде во 19 часот и 19 минути.

Денов трае 13 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 58 минути по полноќ, а ќе зајде во 16 часот и 26 минути.