Денеска понеделник, 22 февруари 2021 година, 53-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 312 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 17 часот и 13 минути.

Денов трае 10 часа и 51 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 12 часот и 2 минути, а ќе зајде во 2 часот и 56 минути.