Денеска понеделник, 13 јули 2020 година, 196-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 170 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 19 минути по полноќ, а ќе зајде во 13 часот и 14 минути.