Денеска е четврток, 27 јануари 2022 година, 27-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 338 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 52 минути, а ќе зајде во 16 часот и 40 минути.

Денов трае 9 часа и 48 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 57 минути, а ќе зајде во 11 часот и 45 минути.