Денеска е понеделник, 15 јули 2019 година, 196-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 169 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 10 минути, а ќе зајде во 20 часот и 8 минути.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 9 минути, а ќе зајде во 3 часот и 43 минути.