Снег среде јули падна синоѓа на највисокиот врв во Бугарија, Мусала, известваат бугарските медиуми. Висината на снегот одговара на висината за доцна есен, а не за еден од двата најтопли месеци во годината. Висината на Мусала е 2925 метри.