Денеска четврток, 16 јули 2020 година, 199-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 167 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 20 часот и 7 минути.

Денов трае 14 часа и 55 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 35 минути, а ќе зајде во 16 часот и 17 минути.