Денеска недела, 18 октомври 2020 година, 293-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 73 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 49 минути, а ќе зајде во 17 часот и 48 минути.

Денов трае 10 часа и 59 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 34 минути, а ќе зајде во 19 часот и 6 минути.