Денеска вторник, 14 септември 2021 година, 257-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 108 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 11 минути, а ќе зајде во 18 часот и 47 минути.

Денов трае 12 часа и 36 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 45 минути, а ќе зајде во 23 часот и 38 минути.