Денеска четврток, 14 јануари 2021 година, 14-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 251 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот, а ќе зајде во 16 часот и 25 минути.

Денов трае 9 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 11 минути, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.