Денеска недела, 24 јануари 2021 година, 24-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 241 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 16 часот и 36 минути.

Денов трае 9 часа и 41 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина,  ќе изгрее во 12 часот и 44 минути, а ќе зајде во 3 часот и 9 минути.