Денеска е сабота, 14 мај 2022 година, 130-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 235 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 16 минути, а ќе зајде во 19 часот и 44 минути.

Денов трае 14 часа и 28 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 51 минути, а ќе зајде во 4 часот и 14 минути.