Денеска е среда, 26 јануари 2022 година, 26-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 339 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 53 минути, а ќе зајде во 16 часот и 39 минути.

Денов трае 9 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 42 минути по полноќ, а ќе зајде во 11 часот и 10 минути.