Денеска е недела, 11 август 2019 година, 223-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 142 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 36 минути, а ќе зајде во 19 часот и 41 минута.

Денов трае 14 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 17 часот и 4 минути, а ќе зајде во 1 часот и 41 минута.