Денеска вторник, 14 јули 2020 година, 197-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 169 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 10 минути, а ќе зајде во 20 часот и 8 минути.

Денов трае 14 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 42 минути по полноќ, а ќе зајде во 14 часот и 13 минути.